sâmbătă, 13 februarie 2016

Soarta padurilor din romanaia.

      Romania, tara cu  un relief variat de la mare pana la munte poti vedea orice forma de relief. Avem camp ii intinse , dealuri ,lacuri naturale sau artificiale foarte frumoase, munti cu aer curat cu peisaje de iti taie respiratia, paduri vechi cu animale salbatice.
       Dar oare pana cand???? 
Din pacate in ziua de azi nu prea ne pasa de natura si nu ne gandim la viitor. Cum e posibil sa lasam sa se defriseze padurile in halul acesta??? 
     Dealungul istoriei teritoriul transilvaniei a apartinut ba de ungaria ba de romania , au murit multi inaintasi de ai nostri care au aparat aceste pamanturi dar oare de ce ???  
     Ca peste cateva sute de ani romani si unguri la olalta sa defriseze padurile din secuime din judetele cluj, alba,hunedoara si alte judete  sa vindem campiile din sud si vest la italien ,norvegieni, americani sa vindem aurul la canadieni si sa distrugem acest loc minunat .
          Inaintasi nostri ne-au lasat un tinut bogat, curat ne spus de frumos. Noi ce vom lasa urmasilor nostrii????
         Va spun eu: Paduri defrisate ,peisaje naturale distruse, rauri poluate, lacuri de cianura, pamanturi otravite , specii de animale salbatice exterminate. Daca lucrurile merg in ritmul acesta asta este imaginea care ii asteapta pe urmasi nostri.  
            Trist , foarte trist...
        In continuare va propun sa urmarit un film documentar relizat de antena 3 despre mafia lemnului din transilvania . O sa vedeti cum o firma austiaca Holzindustrie Schweighofer din sebes cumpara masa lemnoasa la pret mai mic taiata ilegal. 
         Este greu de crezut ca o firma austriaca face asa ceva mai ales ca austrieci afirma ca ocrotesc natura si padurile , se lauda ca in jurul vienei au jur imprejur 5km de padure neatinsa care le ofera un aer foarte curat vienezilor.
        Pai fara suparare daca vin si in mod indirec defriseaza padurile la noi facand profit de 70 de milioane de euro pe ani se pot lauda ca padurile lor sun neatinse .
        Sa le fie rusine!!!
     La puscarie cu toti padurari , primari, politisti , senatori, si deputati care sunt implicati in aceasta afacere murdara.

         Vizionare placuta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu