sâmbătă, 6 februarie 2016

Motocicleta Kawasaki GPZ 500 S

Buna ,

       Inainte sa scriu de calatoriile cu motocicleta as dori sa va povestesc un pic despre aceasta.
       Cam de la varsta de 14 ani ma gandeam ca ce fain ar fi sa am o motocicleta cu care sa calatoresc liber prin tara prin locurile frumoase pe care le vedeam doar la televizor.Insa la aceea varsta m-am multumit doar cu o bicicleta moutain bike, bicicleta din care erau cam 4 bucati in tot satul in 1998.
     Au mai trecut cativa ani buni pana cand am ajuns in punctul in care am zis ca acum chiar imi cumpar motocicleta.
    Astfel ca in ianuarie 2012 m-am apucat sa caut o motocicleta.Ne avand cunostinte sau prieteni care sa ma indrume am studiat internetul si am ajuns la concluzia ca pentru inceput ar fi bine un motor cu cel mult 500mc.
 Dupa 3 luni de cautari am gasit acest motor de vanzare :



   Un Kawasaki gpz 500 S nici foarte puternic nici foarte sport si cel mai important rosu pentru un incepator motorul perfect.
   Peste cateva zile pe 30 martie 2012 deja era la mine acasa ,eram foarte bucuros si implinit pentru ca dupa atatia ani am reusit sa gasesc o motocicleta care mi-a captat atentia de la prima vedere.
  Doar ca acum incepea distractia pentru ca eu nu mai indrasnisem niciodata sa ma dau cu motocicleta nici macar cu scooter.
  Peste cateva zile am reusit sa cumpar o casca si am pornit pentru prima data so incerc .
  M-am dus din varsolt spre ciucea, am ajuns pana dincolo de cizer unde m-am intors, senzatia a fost una fantastica, nu prea stiam sa schimb vitezele avand si sase viteze ,dar a fost ceva extraordinar libertatea si adrenalina pe care am simtit-o a fost de neuitat.
  Din acel moment pot sa zic ca am devenit dependent de motor si imi pare rau ca nu am avut curajul sa cumpar mai repede unul.


De atunci am efectuat cam 10000 km prin tara fara nici o problema , nu m-a lasat la drum si am ajuns cu ea pe transalpina ,transfagarasan, portile de fier si pana la vama veche.
Pentru calatori de unul singur este in regula cu bagaje cu tot ce ai nevoie se pot incarca pe ea.Cel mai convenabil este sa parcurgi 250-300 km depinde si de traseu la drumuri mai lungi si dupa mai multe zile de calatori un pic poate fi incomod dar experienta traita merita acest mic efort.


   Cam asa arata motocicleta incarcata si gata de drum cu genti laterale si geanta pe rezervor cumparate de la louis foarte practice.
Este un motor ideal pentru incepatori pana te obisnuesti cu condusul acestea avand un motor mic si cu o exploatare corespunzatoare consumul se incadreaza intre 4,5 si 5,5 .litri/100km. Cel putin asta e consumul pe care o are motorul meu dar trebuie mentionat ca sunt un motociclist mai calm , imi place viteza dar siguranta e pe primul loc .
     Eu am motorul de 4 ani deci pot sa zic ca am trecut de etapa de incepator si am avut ganduri de a o schimba dar nu e asa de usor, pot sa zic ca m-am atasat de ea si nu cred ca o s-o vand vreodata, eventual o sa cumpar inca una.
      Asadar pentru incepatori un motor excelent.


                                             "Asfalt uscat"
     






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu